ONS

Verhaal

Twee broers en een molen. Het begon allemaal met de broers Jordan.

De broers Jordan

David en Bill wonen in het Verenigd Koninkrijk, meer bepaald in het kleine stadje Biggleswade. Ze behoren tot een molenaarsfamilie die al generaties lang meedraait en de familiemolen, Holme Mills, zou later het logo van Jordans worden. Maar laten we terugkeren naar het begin van het verhaal. We schrijven de zomer van 1969 en de 2 broers, op zoek naar avontuur en escapisme, pakten hun koffers en vertrokken naar Californië. Tijdens hun “vele omzwervingen” ontdekten ze het begin van een ware rage voor natuurlijke voeding. Maar bovenal een gezond en lekker product dat helemaal in is… granola!

Van de Original Crunchy naar vandaag

Toen ze thuiskwamen, besloten de twee broers hun eigen mueslirecept te maken op basis van wat ze hadden geproefd. En uiteraard nóg beter! In het jaar 1972 was de Original Crunchy een feit. Met die typische gouden, gemaakt met natuurlijke ingrediënten en heerlijke haverclusters is Jordans Original Crunchy de eerste granola in het Verenigd Koninkrijk. En dat is nog maar het begin… In 1975 lanceerde Jordans haar muesli en in 1981 haar mueslirepen. Sindsdien is het assortiment voortdurend uitgebreid met nieuwe recepten gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Vandaag de dag heeft Jordans meer dan 30 heerlijke graanrecepten die in meer dan 30 landen verkrijgbaar zijn. 

 

Bescherming van de natuur, een engagement sinds het prille begin

Liefde voor de natuur en engagement voor de bescherming ervan liggen aan de basis van Jordans’ geschiedenis. Al in 1985 was Bill Jordan medeoprichter van The Conservation Grade, een landbouwprotocol dat de aanvoer van natuurvriendelijke granen moest garanderen. In 2016 werd het Jordans Farm Partnership opgericht, een programma waarmee onze Britse haverboeren zich ertoe verbinden 10% van hun land voor wilde fauna en flora voor te behouden, zodat de natuur de ruimte krijgt om volgens haar eigen tempo te gedijen. Wij zijn ook begaan met de mannen en vrouwen die nauwgezet onze ingrediënten oogsten, zoals de Boliviaanse gemeenschappen die onze kostbare paranoten verzamelen.  

 

Jordans Farm Partnership

In 2016 werd het Jordans Farm Partnership opgericht, een programma waarmee onze Britse haverboeren zich ertoe verbinden 10% van hun land voor wilde fauna en flora voor te behouden, zodat de natuur de ruimte krijgt om volgens haar eigen tempo te gedijen. Wij zijn ook begaan met de mannen en vrouwen die nauwgezet onze ingrediënten oogsten, zoals de Boliviaanse gemeenschappen die onze kostbare paranoten verzamelen.