Veelgestelde vragen

Onze producten

De meeste grote supermarkten hebben de producten van Jordans in hun schappen (Carrefour, Colruyt, Cora, Delhaize, Intermarché, Makro enz…). Hoewel we graag zouden zien dat elke winkel al onze heerlijke producten verkoopt, is dit simpelweg niet mogelijk! Bezoek je favoriete winkels om te zien welke Jordans-producten er verkrijgbaar zijn.

Wij verkopen onze producten niet rechtstreeks. Al de winkels die in het vorige antwoord worden vermeld, kunnen onze producten verkopen. Bezoek een winkel in je buurt! 

 

Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze producten u volledig tevreden stellen. Mocht dit echter niet het geval zijn, aarzel dan niet om het ons te laten weten. Ons team staat tot je beschikking om op al je vragen, verzoeken of opmerkingen te antwoorden. U kunt ons bellen en rechtstreeks met het team spreken of ons een e-mail of brief sturen. U vindt onze contactgegevens op het tabblad “Contacteer ons” van deze website. 

 

Dit is een vraag die volgens ons volledig door deskundigen moet worden beantwoord. Dit is wat ze zeggen: “het eten van Jordans Super Granola als onderdeel van een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl kan helpen het cholesterolgehalte te verlagen. Elke portie Super Granola van 45 gram levert 1 gram oplosbare bèta-glucaanvezels, wat één derde is van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 3 gram. Een hoog cholesterolgehalte is één van de risicofactoren voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. 

 

Onze ingrediënten

De Jordans-producten die in België worden verkocht, bevatten geen toegevoegd zout. 

 

De meeste ingrediënten die wij in onze producten gebruiken zijn volkoren en het merendeel daarvan is afkomstig van milieuvriendelijke boerderijen in het Verenigd Koninkrijk. Andere ingrediënten die we gebruiken, zoals hazelnoten, bessen, tropische vruchten, suiker en olie zijn dan weer afkomstig van internationale producenten zodat de hoge normen op het vlak van smaak en kwaliteit steeds worden gehandhaafd.  

 

Hoewel deze ingrediënten niet doelbewust aan onze producten worden toegevoegd, kunnen ze er wel sporen van bevatten omdat ze in dezelfde productie-eenheid worden gebruikt. Dit is belangrijke informatie voor mensen met allergieën. 

In sommige van onze gebakken granen (zoals onze knapperige Granola en Country Crisp) wordt suiker* gebruikt om de clusters te maken en de knapperige textuur te creëren waarvan we weten dat je ervan houdt. De totale hoeveelheid suikers staat duidelijk vermeld op onze verpakkingen, zowel in de voedingswaardetabellen als op de voorkant van de verpakking, kan je de bijdrage van elke kom (45 g) ten opzichte van de referentie-inname voor volwassene vinden. Zie onze productpagina’s voor meer informatie. 

 

*Suiker komt zowel voor in natuurlijke bronnen (zoals fruit en melk) en kan ook aan producten worden toegevoegd om ze textuur en smaak te geven en ze langer houdbaar te maken in de kast. Alle vruchten slaan van nature energie op in de vorm van suikers (fructose), maar veel vruchten zijn ook een bron van bepaalde vitaminen en mineralen. 

Suiker kan een verwarrend onderwerp zijn – bezoek daarom deze geweldige kleine website met veel informatie om je vragen te helpen beantwoorden

 makingsenseofsugar.com

We zijn er trots op dat we sinds het begin van 2021 de palmolie uit al onze ontbijtgranen hebben verwijderd. 

 

Wij gebruiken geen additieven, kleurstoffen of bewaarmiddelen in onze producten.  

 

Haver, noten en zaden bevatten natuurlijke vetten, en ons lichaam heeft deze vetten nodig (meervoudig onverzadigd en enkelvoudig onderzadigd). 

Deze natuurlijke ingrediënten bevatten ook vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen. 

Aan sommige van onze granolas voegen we oliën toe om de knapperige havermoutclusters te maken waar u zo dol op bent. Wij streven er altijd naar om de oliën die wij gebruiken zodanig te mengen dat zij de grootste hoeveelheid meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten bevatten en dat de hoeveelheid verzadigde vetten beperkt blijft. 

Ja – alle Jordans producten zijn geschikt voor vegetariërs. 

Wij gebruiken echter wel melkchocolade en honing in sommige van onze ontbijtgranen waar de productie ervan in dezelfde fabriek plaatsvindt. Er is bijgevolg een zeer klein risico van kruisbesmetting tussen de producten waardoor wij niet kunnen garanderen dat onze producten volledig geschikt zijn voor veganisten. Klik hier voor ons volledige productassortiment en een volledige lijst van ingrediënten en informatie over de voedingswaarde. 

Ja, wij raden onze producten niet aan aan mensen die gluten willen vermijden. Vanwege het risico op kruisbesmetting kunnen wij daarom niet voor 100% garanderen dat onze producten tarwevrij zijn. Hoewel de machines na de productie van elke partij grondig worden gereinigd, blijft er altijd een klein risico op contaminatie bestaan. 

Nee, onze graanproducten zijn niet koosjer en hebben geen koosjer-certificaat. Sommige koosjere websites vermelden echter dat sommige van onze producten wel degelijk koosjer zijn, maar aangezien onze producten niet worden gecertificeerd , geven wij er toch altijd de voorkeur aan te vermelden dat ze dat niet zijn. 

 

Recycling en het milieu

Nee. Hoewel het gemakkelijk is deze symbolen te verwarren met recyclingsymbolen, is het symbool van de met elkaar vervlochten zwarte en witte pijlen (ook bekend als de “groene stip”) eigenlijk een Europees merkteken dat betekent dat een producent voldoet aan de Europese richtlijn betreffende het verpakkingsafvalbeheersysteem. Deze richtlijn bepaalt dat, als u in Europa verpakte levensmiddelen produceert, u verplicht bent deze verpakkingen terug te nemen. Het groene punt-systeem vergemakkelijkt dit als een standaard-terugnamesysteem in Europa. 

Voor alle duidelijkheid: wij zijn bezig dit logo van al onze verpakkingen te verwijderen. 

Als het gaat om het milieu, weten we dat verpakkingen en kunststoffen uiterst belangrijk zijn. Daarom streven we ernaar onze verpakkingen zo duurzaam mogelijk te maken en tegelijkertijd de beste kwaliteit en houdbaarheid te garanderen van de ontbijtgranen waar u zo dol op bent. 

 In dat kader hebben wij ons aangesloten bij het UK Plastics Pact – een wereldprimeur, in die zin dat wij ernaar streven de volgende ambitieuze doelstellingen zo snel mogelijk te verwezenlijken: 

  • Problematische of onnodige plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik elimineren door herontwerp, innovatie of alternatieve distributiemodellen (hergebruik). 
  • 100% van de plastic verpakkingen moet herbruikbaar of recycleerbaar zijn. 
  • 70% van de plastic verpakkingen moet effectief worden gerecycled of gecomposteerd 
  • 30% gerecycleerde inhoud gemiddeld voor alle plastic verpakkingen 

Dit betekent dat momenteel  

 de graanverpakkingen gemaakt zijn van FSC-gecertificeerd karton en samen met het papier in de gemeentelijke inzameling op grote schaal worden GERECYCLED. 

de zakjes in onze cornflakesdozen KUNNEN GERECYCLEERD WORDEN  SAMEN MET PLASTIC ZAKJES IN GROTE SUPERMARKTEN. 

De granolazakjes en natuurlijke mueslizakjes worden helaas niet gerecycleerd, maar daar werken we actief aan. 

Wij hebben gekeken naar composteerbare verpakkingsmaterialen en na veel wikken en wegen geloven wij niet dat zij de juiste oplossing zijn voor onze producten. Composteerbare verpakkingsmaterialen kunnen weliswaar sneller worden afgebroken dan conventionele verpakkingen, maar dat gebeurt alleen als ze aan zeer specifieke condities worden onderworpen. 

Afhankelijk van het materiaal zijn verschillende niveaus van warmte, vocht, microben en zuurstof nodig om composteerbare verpakkingen af te breken. Deze voorwaarden zijn aanwezig in composthopen thuis en in industriële composteerinstallaties. Het grootste deel van het VK heeft echter geen toegang tot deze installaties. Zo heeft bijvoorbeeld slechts 3%* van de Britse huishoudens een composthoop thuis en gaat het grootste deel van het door de gemeente opgehaalde voedselafval naar “anaerobe vergisters”, een totaal ander proces dan composteren. 

Door het gebrek aan composteringsfaciliteiten zullen de meeste composteerbare verpakkingen waarschijnlijk in de algemene afvalstroom terechtkomen, waar ze waarschijnlijk niet zullen worden afgebroken, aangezien stortplaatsen niet de nodige composteringsvoorwaarden voor afbraak bieden. Hetzelfde geldt voor composteerbare verpakkingen die in het milieu terechtkomen: de voorwaarden voor compostering zijn niet aanwezig in de natuur of in onze oceanen, wat betekent dat composteerbare verpakkingen ons land en onze oceanen waarschijnlijk op dezelfde manier zullen vervuilen als plastic. 

Ook bestaat het risico dat composteerbare verpakkingen vaak niet te onderscheiden zijn van plastic verpakkingen en daardoor het plastic recyclingproces kunnen vervuilen. 

Gezien dit alles geloven wij dus niet dat composteerbare kunststoffen een duurzame oplossing zijn zolang er geen betere composteringsinfrastructuur wordt ontwikkeld. 

 *Bron: https://www.businesswaste.co.uk

Bijna alle granen die we maken bevatten noten of worden gekookt met olie om de knapperige haverclusters te vormen waar u zo dol op bent. Dit betekent dat we ze in een plastic zak aan de binnenkant van onze ontbijtgranendozen moeten doen om ervoor te zorgen dat ze knapperig blijven. Als we onze ontbijtgranen rechtstreeks in een papieren doos zouden doen, zou, net als bij het verpakken van een oliehoudend product in papier, de olie van de ingrediënten in het karton terechtkomen, wat de kwaliteit van de ontbijtgranen zou aantasten en het karton niet-recycleerbaar zou maken. Hoewel dit niet ideaal is, zijn wij erin geslaagd de plastic zakken in onze ontbijtgranendozen volledig recycleerbaar te maken. Breng ze gewoon naar een supermarkt bij u in de buurt waar ze samen met de draagtassen kunnen worden gerecycleerd.